Sari la conținut

Importanta limbii engleze in mediul de afaceri

Importanta limbii engleze in mediul de afaceri

Limba engleza este una dintre cele mai folosite limbi in mediul business, iar acest lucru ofera un avantaj urias multor antreprenori, dar si persoanelor care vor sa avanseze in functie.

Daca aspiri la o pozitie de management sau pur si simplu vrei sa iti dezvolti calitatile profesionale, cursuri de engleza ar fi primul pas de urmat. Asa cum spuneam, fara limba engleza nu vei avea cum sa comunici cu partenerii de afaceri, iar cursurile si articolele de interes din vaste domenii sunt valabile doar in aceasta limba.

Chiar daca nu visezi la un job intr-o multinationala sau sa avansezi in functie, vei observa ca la majoritatea interviurilor exista intrebarea ce limba straina cunosti? Ei bine, aceasta nu este pusa la intamplare sau doar ca sa fie bifat un loc pe foaia persoanei de la HR. Fiecare firma aspira la o cifra de afaceri cat mai mare, iar aceasta poate fi atinsa printr-o pozitionare cat mai buna in piata, lucru care se poate intampla cu sprijinul unor parteneri internationali sau prin comunicarea in limba tarii in care activeaza afacerea plus limba de circulatie internationala care este, in Romania, dar si in multe alte tari, engleza.

Recomandarea noastra este sa urmezi un astfel de curs, iar apoi sa te orientezi spre cursuri specifice pentru cariera pe care doresti sa o urmezi.

De asemenea, limba engleza este foarte folositoare si in cazul in care decizi sa iti iei o vacanta. Aproape majoritatea hotelurilor din orice colt al lumii au angajati care vorbesc si sunt fluenti in engleza pentru a-si acomoda turistii cat mai bine. Tot pe acelasi principiu, sansele de a da pe cineva pe strada care sa te directioneze catre locul unde vrei sa ajungi sunt foarte mari si cu siguranta vei vrea sa stii limba in care iti vorbeste.

In concluzie, cunoasterea limbii engleze constituie un avantaj urias, dar si un element fara de care nu poti aspira la unele functii. Pe deasupra vei putea pleca linistit/a in vacante fara sa te gandesti ca nu te vei descurca in limba locala deoarece, in ziua de astazi, toata lumea cunoaste engleza, cel putin la nivel de incepator.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *