Sari la conținut

Cursuri gratuite de educație financiară

educație financiară

În acest articol vă voi prezenta cursuri gratuite de educație financiară de pe diferite platforme online (în română sau engleză). Înainte de a începe lista de cursuri trebuie să vă anunț că acestea sunt în engleză cu posibilitatea de a alege subtitrarea în rămână la unele dintre ele.

Finance for Non-Finance Professionals – link

Acest curs acoperă majoritatea subiectelor abordate într-un semestru la un MBA din străinătate, dar alege să folosească un limbaj mai comun pentru a fi simplu pentru oricine să înțeleagă principiile din spatele tranzacțiilor financiare.

Acoperă elementele de bază ale evaluării financiare, valoarea în timp a banilor, randamentele complexe și veți înțelege mai bine fluxul de numerar și modul în care acesta se compară cu alte metode de plată. De asemenea, se va discuta și despre locurile în care oamenii cheltuie cei mai mulți bani și despre compromisurile pe care trebuie și pe care nu ar fi bine să le faci atunci când vine vorba de o achiziție.

Până la finalul cursului ar trebui să reușești să înțelegi cum funcționează banii și să ai o idee mai bună despre cum vrei să-l cheltuiești și cum să faci economii.

Personal & Family Financial Planning – link

Ți-ai dorit să mergi vreodată într-o vacanță cu familia și ai realizat că nu ai bani nici macar să mergi un weekend prelungit la munte? Ei bine, acest curs dorește să te învețe cum să economisești și să folosești banii cu o mai mare grijă pentru a-ți permite vacanțe mai lungi și mai frumoase.

Vei învăța despre securitatea financiară, planuri și bugete, managementul taxelor și multe altele.

Behavioral Finance – link

Facem decizii ciudate în fiecare zi și multe dintre acestea ne afectează pe plan profesional. Comportamentul fiscal, cum ar veni tradus cursul în limba română, se referă la studierea acestor decizii și la erorile care pot apărea în proces. Aceste erori sunt discutate și se încearcă găsirea celor mai bune soluții pentru ele. La finalul cursului, și tu va trebui să fii în stare să le descoperi și să le analizezi pentru a descoperi soluții și calea spre stabilitatea financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.