Sari la conținut

Cum sa economisesti bani usor in 5 pasi simpli

Cum sa economisesti bani usor in 5 pasi simpli

Atunci cand vine vorba de a economisi bani trebuie sa luam in calcul si faptul ca salariile, raportate la preturile din piata, nu ne sunt deloc mari si de cele mai multe ori abia gasesti bani ca sa treci de pe o luna pe alta. Vorba aia, tie cat din luna iti mai ramane la final de bani?

In cele prezentate mai jos iti voi oferi cateva sfaturi despre cum sa economisesti bani in fiecare luna astfel incat sa iti creezi un cont de economii.

Pentru a reusi sa ofer exemple practice voi lua drept exemplu un venit lunar de 2500 RON. 

Planifica bugetul lunar

Nimeni n-a ajuns prea departe fara o strategie sau un plan in spate. Ei bine, planificarea unui buget lunar este vitala pentru a reusi sa faci economii.

Daca la inceputul lunii ai un plan care te asigura ca nu vei cheltui mai mult de 2000 RON, 500 vor ajunge in planul tau de economii

Economiseste un procent din venituri in fiecare luna

Punctul doi este strans legat de ceea ce spuneam mai sus. La inceputul fiecarei luni este bine sa pui deja deoparte o suma de bani.

Sa spunem ca in exemplul de fata pui deoparte 200 RON. Astfel, chiar daca ai depasit bugetul de 2000 de RON mai devreme decat doreai, stii ca mai ai doar 300 RON in care trebuie sa te incadrezi pentru ca 200 deja au fost depozitati intr-un cont de economii de unde ti-ai impus ca nu vei scoate decat cand acel cont isi atinge scopul.

Repartizeaza a doua zi dupa salariu banii pentru facturile din luna curenta

Pentru a nu ajunge in situatia de a avea nevoie disperata de bani pentru a-ti plati facturile cel mai bine este sa le platesti sa sa pui deoparte banii pentru ele imediat ce te vezi cu salariul in mana sau pe cared. In asa fel vei observa ca sentimentul ca ai, in loc de 2000 de lei pe card, mult mai putin, poate chiar spre 1000 daca trebuie sa platesti chirie te va panica putin si te vei gandi mai mult inainte de a cumpara ceva.

Evita imprumuturile

Sub nici o forma nu te imprumuta pentru a-ti satisface un moft de moment. Inteleg imprumuturile atunci cand este vorba de o problema medicala, o reparatie la masina daca nu te poti descurca fara ea sau alte chestii serioase. Ceea ce nu inteleg insa, sunt imprumuturile pentru a iesi in cluburi de fite si pentru a-ti cumpara haine de firma. Aceste lucruri sunt inacceptabile si practic anuleaza toti pasii despre care vorbim in acest articol.

Urmareste reducerile

Asa cum Black Friday e de cele mai multe ori o mare capcana si in timpul anului preturile din magazine s-ar putea sa nu reflecte valoarea unui produs si acela sa aiba reduceri frecvente. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa urmaresc un produs de tip gadget pe care-l voiam mai mult de 2-3 luni si sa ajung sa-l cumpar cu mai mult de 40% reducere din pretul initial.

Sper ca aceste sfaturi sa te ajute sa-ti repartizezi bugetul mai bine si sa iti deschizi un cont de economii pe care sa-l cresti frumos in urmatorii ani. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *