Sari la conținut

Are nevoie un PFA de servicii de contabilitate sau nu?

PFA de servicii de contabilitate

Pe piata exista servicii de contabilitate pfa si de aici porneste si intrebarea daca o astfel de organizatie individuala are sau nu nevoie de aceste servicii.

Daca PFA-ul este facut doar ca hobby si inregistrezi una sau doua facturi pe an sfatul meu e sa ceri ajutorul unei firme de contabilitate doar la inceput pentru a deschide cu toate actele in regula si eventual pentru completarea declaratiei unice.

In cazul in care ai o activitate constanta, cel mai probabil este vorba de un domeniu care iti place si ai dorit sa faci si ceva bani din asta. Ei bine, in acest caz, consider ca cel mai bine este sa te concentrezi pe ceea ce faci tu si sa lasi pe altcineva sa se ocupe de documente care s-ar putea sa te distraga de la job si sa nu mai ai o satisfactie asa de mare la sfarsitul lunii cand iti dai seama ca ai petrecut un sfert din timpul alocat profesiei tale intocmirii rapoartelor si documentelor in loc sa faci mai multe.

Sa luam drept exemplu un fotograf care are un PFA cu sedinte foto constante. Daca are 20 de sedinte foto pe luna, o parte dintre ele cate doua pe zi si se ocupa si de intocmirea rapoartelor fiscale, la sfarsitul lunii cu siguranta va realiza ca nu mai are timp liber. Pe langa acele sedinte foto trebuie sa se ocupe de promovarea fotografiilor si a serviciilor, editarea lor si tinerea legaturii cu clientii.

Concluzia este ca uneori este mai bine sa externalizezi anumite servicii pentru a te ocupa de ceea ce iti place. Nu-ti transforma toata viata intr-o munca asidua facand lucruri la care nu te pricepi in o gramada de ore cand poti sa dai banii pe care ii faci intr-o ora cuiva care se pricepe si tot intr-o ora va termina ceea ce are de facut. Pe deasupra ai si asigurarea ca acea persoana stiind ce face nu va comite vreo greseala si nu risti sa iei vreo amenda sau vreun avertisment.

Sper ca acest articol sa te ajute sa iei decizia care ti se potriveste cel mai bine si sa reusesti sa iti faci ceea ce iti place in continuare fara stres, indiferent daca mergi pe varianta unei firme de contabilitate sau nu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *